Ηττα – Σοκ των Νεανίδων από τη Βοσνία

Η Εθνική Νεανίδων ηττήθηκε από την Βοσνία με 80-65, μία ομάδα που δυσκολευόταν να περάσει τους 50 πόντους στα παιχνίδια του ομίλου της!

Ο βόσνιος κόουτς με έξυπνο επιθετικό πλάνο «χτύπησε» στα αργά πόδια των ψηλών μας με αποτέλεσμα η Βοσνία να πετυχαίνει καλάθι σχεδόν σε κάθε pick n roll που εκτελούσε. Η έλλειψη συγκέντρωσης είχε αποτέλεσμα την κακή αμυντική λειτουργία που έδινε πολλά ελέυθερα σουτ τριών πόντων στις βόσνιες και αυτές μας τιμώρησαν. Οι διεθνείς για ακόμα ένα παιχνίδι δεν ήταν καθόλου συγκεντρωμένες και αυτό φάνηκε στο ότι έδωσαν ακόμα και ασίστ (!) σε αντίπαλο για να βάλει καλάθι! Μεγάλο πλήγμα ο τραυματισμός της Κοντογεώργου που έπαιξε λίγο με αποτέλεσμα η Εθνική να στερηθεί την πολύτιμη παρουσία της τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Η παραμονή θα κριθεί το Σάββατο, με τον ηττημένο του Κροατία – Λιθουανία, ομάδες πολύ ανώτερες ποιοτικά από τη Βοσνία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ακόμα μία ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει να παραμείνει στην κατηγορία αρκεί να είναι συγκεντρωμένο και να πάιξει το μπασκετ που ξέρει.

Δεκάλεπτα: 18-18, 38-36, 56-54, 65-80
Ελλάδα (Καφαντάρη): Κοντογεώργου 1, Τσινέκε Ε. 26(2), Τζανετάτου 10(2),Μυλωνάκη 5, Αναστασοπούλου, Τσινέκε Κ. 7(1), Παναγιωτοπούλου 5, Κούκη 6, Χατζηβασιλείου, Πράπα 2, Τσιχλάκη, Στούπα 3.
Βοσνία & Ερζεγοβίνη (Λόγο): Μίτριτς 17(1), Βίσκοβιτς 19(2), Γκλότιτς, Αζίνοβιτς 15(3), Ζούμπακ, Χέλιτς 10, Κράκιτς 11, Πέριτς 2, Ντομούζιν 6.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ